A járványügyi szabályokat betartva, közel 40 millió forintos nyereséget ért el a Grosswiese Zrt., amelyben Lázár Jánosnak 23 százalékos tulajdonosi részesedése van. A batidai vadászházat birtokló cégből a tulajdonosok nem vették ki a nyereséget, hanem eredménytartalékba helyezték.

Eddigi legjobb üzleti évét produkálta a Lázár János résztulajdonában álló társaság, amely a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilágban lévő vadászházat birtokolja – írja keddi cikkében a 24.hu. A portál kiemelte, a főtevékenységként ingatlan-bérbeadással foglalkozó Grosswiese Zrt. frissen megjelent pénzügyi beszámolójából kiderül, hogy a társaság csaknem 80 millió forint bevételt ért el 2020-ban, az összeg felét, vagyis közel 40 millió forintot pedig nyereségként könyvelt el. Ez 20 millió forintos bevételnövekedés az egy évvel korábbihoz képest. A profitot a tulajdonosok – köztük a csaknem 23 százalékos résztulajdonos fideszes országgyűlési képviselő – nem vették ki a cégből, hanem eredménytartalékba helyezték.

A portál megkereste Lázár Jánost is, hogyan sikerült a tavalyi – a turizmust inkább negatívan érintő – évben elérni, hogy nyereséges legyen a cég. A kérdésre a képviselő sajtós munkatársa elmondta, a járványügyi intézkedések kevésbé érintették az ingatlanok bérbeadását, ezzel együtt a Grosswiese Zrt. minden járványügyi korlátozásnak, jogszabálynak maradéktalanul eleget tett. Hozzátette, a Grosswiese Zrt. mint vagyonkezelő cég az ingatlan bérbeadása mellett egyéb gazdasági és pénzügyi tevékenységet is végez, más cégben is rendelkezik érdekeltséggel, amelyekből bevétele származik.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest