Elfogadhatatlan, politikai döntést hozott Farkas Éva Erzsébet azzal, hogy egy személyben meghozott döntésével a díszpolgári címet adott Hadik Györgynek, mondta el a DK makói politikusa.

Mint nemrég kiderült, Farkas Éva Erzsébet június 4.-én, egy személyben meghozott döntésével egy jelenleg is a testületben ülő képviselőnek, Hadik Györgynek adott díszpolgári címet. A Demokratikus Koalíció makói képviselője és választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje ezzel kapcsolatban tartott mai sajtótájékoztatóján elmondta, ez az egyértelműen politikai döntés méltatlan a városra nézve.

Mucsi Tamás hangsúlyozta, ha akarták volna, akkor ezt a döntést tisztességesen is meg lehetett volna vitatni, hiszen június 15.-étől már lehet testületi üléseket tartani. (bár erről először csak június 5.-én került ki nyilvános információ – a szerk.).

Az ellenzéki önkormányzati képviselő azt is hangsúlyozta, hogy magán a döntésen nem lepődött meg, a városvezetés ezzel is csak az alkalmatlanságát bizonyította. Mint mondta, ezzel kapcsolatban hiába írt Farkas Éva Erzsébetnek levelet, amelyben azt kérte, hívjon össze véleményező ülést, a polgármester ezúttal sem válaszolt neki.

Hozzátette: korábban a Fidesz éppen azért bírálta az ellenzéket országosan, mert a veszélyhelyzet alatt nem egy város működését feltétlenül befolyásoló döntést akartak hozni szerintük, miközben itt Makón a díszpolgári cím odaítélése is éppen ilyen.

– Felszólítom Dr. Hadik Györgyöt, hogy ne fogadja el ezt a díszpolgári címet, mert ez ebben a formában méltatlan. – üzente mai sajtótájékoztatóján a politikus képviselőtársának. A Facebookon is élőben közvetített videóról szóló posztjában egyébként Mucsi Tamás gyalázatos és visszataszító lépésnek is nevezte a polgármester döntését.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest