Mint korábban beszámoltunk róla, Mucsi Tamás, a DK politikusa kifogásolta Hadik György díszpolgári címét, a polgármester ezzel kapcsolatos közleményét változtatás nélkül közöljük.

 

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a díszpolgári cím odaítéléséről minden évben testületi ülésen hoz döntést. Az idei évben a veszélyhelyzetre való tekintettel a képviselő-testület feladat-és hatásköreit a polgármester gyakorolja. A június 4-én ismert bejelentések szerint, ez a helyzet szeptember közepéig állt volna fenn, így e döntések meghozatalakor jóhiszeműen, a lehető legnagyobb körültekintéssel jártam el.

Ezzel szemben, Mucsi Tamás települési képviselő mai napon tartott sajtótájékoztatóján valótlan információkat állított. Tájékoztatójában elhangzott, hogy az idei évben csak dr. Hadik György kapja a díszpolgári címet. Amennyiben ő egy képviselőtől elvárható legnagyobb körültekintéssel járt volna el, láthatta volna, hogy két díszpolgári cím kerül kiosztásra az idei évben, a másik kitüntetést Tóthné Döme Mária kapja.

Mindemellett Mucsi Tamás hangsúlyozta, hogy ezt a döntést testületi ülésen is meg lehetett volna hozni. Mondta ezt úgy, hogy a tavalyi évben a városi kitüntetésekről szóló döntés meghozatala érdekében összehívott rendkívüli testületi ülésen, annak ellenére nem jelent meg, hogy a közvetlen azt megelőző bizottsági ülésen részt vett, így ő maga nem adott szavazatot, az általa korábban támogatott Rója István díszpolgári címének odaítélésében.

Az idei évben a városi kitüntetések odaítélésekor fokozottan előtérbe került az egészségügy. Dr. Hadik György főorvos úr méltán megérdemli a díszpolgári címet, hiszen amellett, hogy 40 éve orvosként dolgozik, évek óta tagja a Magyar Orvosok Szakszervezete Országos Ellenőrző Bizottságának, továbbá tagja volt évekig a Magyar Orvosok Szövetsége Országos Ellenőrző Bizottságának, a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságának és még folytathatnánk a sort.

A díszpolgári cím odaítélésénél kizárólag az orvosi pályáján elért eredményeit vettük figyelembe, akárcsak Tóthné Döme Máriánál, aki szintén 40 éve dolgozik városunkért, városunk hírnevének öregbítéséért népművelőként és néptáncoktatóként. De említhetnénk Rója Istvánt is, akit a tavalyi évben szintén nem politikai „pályafutásáért”, hanem több évtizedes tanári és igazgatói munkásságáért tüntettünk ki.

Dr. Hadik György főorvos úr a díszpolgári címet méltán veheti át az idei évben, a városunkban és a kistérségben élőkért tett áldozatos munkájáért és szolgálatáért, több évtizedes orvosi pályafutására tekintettel, melyet jelenleg, nyugdíjas évei alatt is aktívan végez, mint főorvos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest