A traktoros ballagást megelőző nap sem telt eseménytelenül a Galambban, ahol hétfő délben háromszáz tő dísznövényt ajándékozott Klárafalvának a makói középiskola.

Hunyadi-Huszta Brigitta, a klárafalvi Települési Értéktár Bizottságának elnöke kiemelte: nagyon fontosnak tartja az épített környezet gondozását, szinten tartását, illetve fejlesztését, a Virágzó Falvak projekt keretében pedig elindítottak egy olyan folyamatot, amely kapcsán köszönet illeti az iskola vezetőségét, akik háromszáz évelő növénnyel támogatták őket.

Mint megtudtuk, a növényekkel többek között a főteret is ki fogják díszíteni, ráadásul hosszú távú cél a településen, hogy a magjaikat később újraültessék. Mint Hunyadi-Huszta Brigitta rámutatott, ez a felajánlás a Galamb részéről hatalmas ajándék számukra.

– Klárafalva önkormányzatával a kapcsolat régi időkre tekint vissza, viszont most vált szorosabbá, hiszen a település képviselőjének gyermeke, illetve utána már ő maga is beiratkozott az iskolába, itt végzi tanulmányait – árulta el Horváth Zoltán az átadást követően.

Az iskola igazgatójáról megtudtuk, évek óta elajándékozzák a kimaradt palántákat, amiket a vásár során nem tudnak eladni, illetve a tankertben elrakni, ezeket a környező települések önkormányzatainak, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlják fel.

Horváth Zoltán rámutatott: háromszáz tő büdöskét adtak át a mai napon, amely egy nagyon strapabíró növény, nagyon szereti a napsugarakat, illetve nagyon jól bírja a szárazságot is, így forgalmas utak szélére ajánlott például kiültetni.

A mai átadást követően holnap pedig egy rendhagyó ballagási ünnepségre kerül sor az iskola életében, hiszen traktoros felvonulást tartanak, amelynek pontos útvonala a Galamb Facebook-oldalán olvasható.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest