Kádár Józseffel, a Csanád és Térsége Gazdakör elnökével a gazdák előtt álló feladatokról és az utóbbi időszak időjárásának hatásairól is beszélgettünk.

Mint Kádár József a Makó Híradónak hétfőn elmondta, a gazdák a gabonák gombaölőzésével, illetve rovarvédelmével foglalkoznak, amely jelenleg a legfontosabb feladat.

– Aratás előtt szükséges még egy ilyen gombaölőzést megcsinálni annak érdekében, hogy jó minőségű gabonákat tudjunk betakarítani – húzta alá.

Megtudtuk továbbá, hogy a kukoricának a gyomirtása és kultivátorozása is folyik, valamint a zöldségféléknél, a fokhagymánál készülnek a betakarításra.

Az gazdakör elnöke érdeklődésünkre elmondta, az utóbbi időszak időjárása véleménye szerint nem volt túl kellemes a növények számára, hiszen fáztak a növények, nagyon kihúzódott a tavasz. Szükség lenne a melegre is, mert a növények érés előtt igencsak várják, hogy jó, meleg idő legyen – mutatott rá korábban portálunknak.

Kádár József arról is beszámolt, hogy elképzelhető, hogy valamennyit csúszni fog a betakarítás, de véleménye szerint „a természet mindig bepótolja, gyorsan tud reagálni a változásokra”, így túl sok csúszás nem lesz a betakarítás kapcsán.

 

Borítókép: archív fotó

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest