A békediktátum aláírása és a Nemzeti Összetartozás Napjának alkalmából szabadtéri kiállítással készült Makó, elballagtak az óvodások Erdélyi püspök utcai óvodában, diák sportnapot szerveztek Apátfalván.

A békediktátum aláírása és a Nemzeti Összetartozás Napjának alkalmából ismét szabadtéri kiállítás látható a hétvégén Makón. A június 4.-éhez kapcsolódó főbb események és irodalmi alkotások vannak megjelenítve a tárlaton.

Péntek délelőtt az Erdélyi püspök utcai óvodában a Hétszínvirág és a Levendula csoportok ovisai is csatlakoztak ahhoz a több mint száz gyerekhez, akik ősztől megkezdik az iskolát.

Vidám és főleg extrém sportos „Erős Dózsa” napot rendeztek tegnap délután az apátfalvi Dózsa György Általános Iskolában, ahol a hetedikes-nyolcadikos fiúk vetélkedtek.

– A mi feladatunk, nekünk késői magyaroknak, határon innen és túl, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a trianoni békediktátum, a szentiistváni Magyarország elvesztése végre történelemmé sűrűsödhessen – hangsúlyozta Szekeres Ferenc polgármester az apátfalvi szoborkert kopjafájánál rendezett Trianon megemlékezésen mondott beszédében.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest