Büdös, zavaros állagú, de erősen klórszagú vízre is panaszkodott több csanádalberti és pitvarosi olvasónk is. Ez, mint az Alföldvíz Zrt. közölte, a nagyéri vízkezelőben zajló munkák miatt lehetséges, de az érintett szakaszokat a vízmű szakemberei soron kívül lemosatták. Archív képünkön polgármesterek a nagyéri tisztítóban.

A jövő héten fejeződnek be a nagyéri vízkezelő átalakítási munkálatai, az ivóvízminőség javító program keretben. Új fertőtlenítő berendezést szerelnek be.

Az Alföldvíz az érdeklődő panaszosoknak küldött levelében azt írta: „A vízminőséget érintő panaszok csökkentése érdekében az érintett öblözetet kollégáink soron kívül lemosatták, azonban a nagyéri vízkezelő műnél az ivóvízminőség-javító program keretében átalakítási munkálatok folynak, amely következtében – az átalakítás ideje alatt – kismértékű vízminőség változás átmenetileg bekövetkezhet. Az átalakítási munkálatok érintik a fertőtlenítő berendezést is, az új berendezés beüzemelésig a fertőtlenítés klórtartalmú szerrel valósul, meg amely miatt a klórszag érződhet a vízen. Az adagolt mennyiség az ivóvízellátásban szokásos értéket nem haladja meg, viszont a klór már ilyen esetben is érezhető a vízben, ellentétben a klór-dioxiddal, mely az adagolt koncentrációban nem érzékelhető, csak műszerrel mérhető ki.”

A szolgáltató azt is közölte, hogy átalakítási munkálatok várhatóan a június 7-ével kezdődő héten befejeződnek és ismét klór-dioxiddal történik majd a szolgáltatott víz fertőtlenítése.

A munkálatok végleges befejezéséig minden érintett fogyasztó szíves türelmét kérik!

Amennyiben az átmenti, időszakban a vízminőséggel kapcsolatban bárkinek bármilyen észrevétel van, kérik azt az ingyenesen hívható hibajelentő számon jelezze, leggyorsabban ez esetben történik beavatkozás a vízminőség helyreállításra.

A hibabejelentő telefonszáma: +36/80/922-333.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest