Vidám és főleg extrém sportos „Erős Dózsa” napot rendeztek ma délután az apátfalvi Dózsa György Általános Iskolában, ahol a hetedikes-nyolcadikos fiúk vetélkedtek.

Az 1,3 tonnás Daewoo személygépkocsit kellett egy szál kötéllel időre elhúzni vagy huszonöt méterre, hatalmas bazaltkövekkel telerakott talicskát kellett megszabott távon végigtolni, de – többek közt – súlyzóemelgetésben is versenyeztek az extrém sportokra korábban felkészült hetedikes-nyolcadikos, vállalkozó szellemű fiúk. A kisebb gyerekek pedig kiabálva és karjaikat lengetve biztatták az egyes versenyzőket.

Az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola mai „Erős” Dózsa napját egy év – a pandémiás helyzet miatti – szünet után rendezték meg ismét. Ezzel is folytatva a korábbi hagyományokat.

– A már nyugdíjba vonult kolléga, Bereczki László találta ki annak idején a Dózsa napokat, melyeket ilyenkor, a tanév vége felé szoktunk tartani – árulta el Simon Hajnalka, az iskola igazgatója. – Ez, a hagyományok szerint, egy nagyon nagyszabású rendezvény, de a koronavírus helyzet miatt az idén csak kétnaposra töpörödött.

A diákok nagyon készültek erre a napra, leginkább az erejük teljében lévő hetedikes, nyolcadikos fiúk, akik a megmérettetés előtt felkészítő edzéseken vettek részt, Joó Gabriella és Tóth László tanárok irányításával, megelőzendő a sportsérüléseket.

A nap legnépszerűbb sportága a fent említett autó kötéllel való elhúzása volt a sportpályán, melyet a versenyzők különféle technikákkal igyekeztek gyorsan teljesíteni. De emberpróbáló volt a hatalmas gumiabroncs kézzel való átfordítása, főleg, hogy az újabb és újabb nekirugaszkodás előtt abba mindkét lábbal bele is kellett ugrani. A már szemmel is kimerítőnek látszó extrém sportágakat azonban a fiúk többnyire játszi könnyedséggel teljesítették, ha mégsem, a fáradtságukat nem nagyon mutatták ki.

Az Erős Dózsa nap keretében egyébként tegnap nyílt meg az iskola aulájában az a képzőművészeti kiállítás, melyen a rajzszakkörösök mutatják be rajzaikat, agyag- és papírmasé figuráikat. Ez alkalommal mutatkoztak be az iskola zenészei, s hirdették ki az angol nyelvi verseny végeredményét is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest