Péntek délelőtt az Erdélyi püspök utcai óvodában a Hétszínvirág és a Levendula csoportok ovisai is csatlakoztak ahhoz a több mint száz gyerekhez, akik ősztől megkezdik az iskolát.

Mint Bányai Anita a Makó Híradónak elmondta, a Makói Óvoda négy épületéből 120 gyerek kezdi meg szeptemberben az iskolát, a ballagások pedig már az előző hét pénteki napján elkezdődtek, ezen a pénteken pedig folytatódtak.

A Makói Óvoda vezetője kiemelte: az idei évben kicsit eltértek a hagyományoktól, most nem hosszú ballagási műsorokkal készültek, hanem rövid kis versekkel, dalokkal és zenével.

– A szülők nagyon nagy örömmel fogadták, hogy lehet ballagást tartani, hiszen ők azok, akiknek a gyermekük életében ez az első állomás, a ballagás. Azt gondolom, hogy nagyon nagy örömmel fogadták, hogy láthatják, részesei lehetnek a ballagásunknak – mondta el érdeklődésünkre Bányai Anita.

Az intézményvezető a ballagáson tartott beszédében rámutatott: a mai nap jelentős állomás a búcsúzó nagycsoportosoknak, de felidézte azt is, milyenek voltak a gyerekek számára az első napok az óvodában.

– Útravalóként sok mindent csomagoltunk nekik: sok vidámságot, sok élményt és emléket, szeretet, és bízunk abban, hogy az óvodai évek szép emlékként maradnak meg a gyermekek emlékezetében. Kedves Szülők! Útravalót nektek is csomagoltunk, raktunk bele egy kis türelmet, odafigyelést, következetességet, sok-sok mosolyt és olyan időt, amit felhőtlenül tudtok majd a gyerekeitekkel eltölteni. Kívánunk gyermekeiteknek nagyon boldog iskolás éveket! – fogalmazott beszédében Bányai Anita, aki köszönetét fejezte ki a segítő szülőknek és a szülői munkaközösség tagjainak is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest