A gimnázium képzőművészeti területen felsőoktatásban tanuló és a közelmúltban végzett egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Hagymaház aulájában, Kitekintés címmel.

– A kiállítás apropója a gimnázium 125. évfordulója, amelyet ebben a tanévben ünneplünk. Ez folytatása annak, amit a 120 éves születésnapnál elkezdtünk: megalapítottunk egy JAG galériát, 33 alkotóművész alkotásai állandó kiállításban, amely a gimnázium folyosóján látható – mondta el a Makó Híradónak Kocsisné Maráczi Margit a Makói József Attila Gimnázium vizuális kultúra szaktanára, mesterpedagógus, szaktanácsadó, aki az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a péntek délután nyíló tárlatot.

– Azt szerettem volna, hogyha mindenki az egyéni profilját mutatja be, és ez nagyon szépen és jól látszik is az alkotóknál. Látszik, hogy ki az, akinek az akvarell a fő területe, ki az, aki az akrilt szereti, a temperát, az olajfestéket, van üvegművészünk is, van alkalmazott grafikus, számítógépes grafikával, és ennek nagyon-nagyon örülök, hogy ennyire szerteágazó területen, úgy látszik, hogy megtalálják a helyüket a volt diákjaink – emelte ki a gimnázium pedagógusa. Érdeklődésünkre elmondta: a JAG jelenlegi diákjainak a volt diákok alkotásai motiváló erejűek, akikkel mindenképpen szeretnének eljönni megtekinteni a tárlatot.

A Hagymaház aulájában rendezett kiállítás június 25-ig megtekinthető:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest