A Villarreal nyerte a labdarúgó Európa-ligát. A gdanski döntőben 1-1-es döntetlen és hosszabbítás után tizenegyesekkel győzte le a Manchester Unitedet. Nem is akárhogyan: 11-10-re.

A Villarreal a 29. percben egy szabadrúgást követően Gerard Moreno révén megszerezte a vezetést, a Manchester United az 55. percben egyenlített ki Cavani góljával. A rendes játékidőben maradt is az 1-1-es állás, és ez a 30 perc hosszabbításban sem változott. Nem sokon múlott pedig: a 115. percben az angol csapat csak a videóbírónak köszönhetően úszott meg egy tizenegyest.

Ez után következett az, ami miatt nagyon sokáig emlékezni fogunk erre a döntőre. A tizenegyespárbaj ugyanis extrémen hosszúra nyúlt, ezúttal nem sablonszöveg az, hogy a játékosok képtelenek voltak hibázni, mind a húsz mezőnyjátékos belőtte a maga tizenegyesét, így jöhettek a kapusok. Gerónimo Rulli, a Villarreal kapusa sem hibázott a saját lövésénél, majd kivédte a manchesteri kapus, David de Gea büntetőjét, így alakult ki a 11-10-es végeredmény.

Forrás: hvg.hu
Kép: marca.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest