Ha megszületett a kompenzációról szóló kormányzati döntés, az önkormányzat fejlesztésre fordítaná a befolyó összeget. A Hagymatikum beruházás kivitelezése alatt a korábban a fürdő területén árusító kisebb vendéglátóegységek a Maros-partra költözhetnek.

34 fő regisztrált előzetesen Farkas Éva Erzsébet ma tartott fogadóórájára, ahol számos kéréssel és kérdéssel fordultak a polgármesterhez a makóiak. Mint megtudtuk, egy 95 éves asszony a gondozóházba kerüléséhez kért segítséget, mert már nem tudja ellátni magát, és erre volt is lehetőség számára.

Rendszeresen foglalkoztatja a városban élőket a járdaprogram is, ezzel kapcsolatban Farkas Éva Erzsébet elmondta, hogy az Iparűzési adó kieséssel kapcsolatos kompenzáció ügyintézése folyamatban van, az ebből befolyó bevételből az önkormányzat lehetőség szerint egy 160-200 millió forintos programot kezdene idén, ennek azonban feltétele a kormányzati döntés megszületése. A körzetek képviselőivel mindenesetre már megkezdődtek az ezzel kapcsolatos egyeztetések és felmérések.

Korábban nagy érdeklődés övezte azt a városi programot is, ami műemléki vagy helyi védettség alá eső, ám magántulajdonban lévő házak, illetve 2019-től már társasházak homlokzati felújításához nyújtott támogatást. A 2020-2021-es évekre ezt a lehetőséget a járványügyi helyzet miatt felfüggesztette az önkormányzat, ennek újraindulásával kapcsolatosan is volt érdeklődő. Mint a polgármester hangsúlyozta, a költségvetés alakulásának függvényében 2022-ben már szeretnének erre újra lehetőséget teremteni.

 

 

Három vállalkozó a mai fogadóórán azért kereste fel Farkas Éva Erzsébetet, mert a fürdő területén lévő vendéglátóhelyeiket érinti a munkaterület is. Számukra az önkormányzat a Maros-parton ajánlott fel szolgáltatási helyszínt a kivitelezés időszakára, amelyet ezen a héten meg is tekintenek majd.

Szó volt még a makói kerékpárútfejlesztésekről is, amellyel kapcsolatban a polgármester kiemelte a Maros-partra levezető út megvalósítását, ezt a beruházást egyébként kiemeltté nyilvánította a kormány is. Mint kiderült, több egyeztetés volt már ezzel kapcsolatban a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnökével, ők írják majd ki ugyanis az egész megyére vonatkozó kerékpárútfejlesztési tervdokumentáció elkészítésére a közbeszerzést, ennek előkészítése van most folyamatban.

A polgármester ennek kapcsán azt is hangsúlyozta, hogy a szintén előkészítés alatt álló Szeged-Kiszombor közötti hiányzó szakasz befejezése is nagy örömhír a makóiaknak, és a környező településeken élők számára.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest