Szombaton vehették át érmeiket a Makó FC tagjai, a hazai pályán játszott Szeged Grosics A. II. elleni mérkőzést megelőzően. Az érmeket Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Nógrádi Tibor, a MLSZ megyei igazgatója adta át, aki portálunknak elmondta: a makói klubnak nemcsak az ellenfeleket kellett legyőzni, hanem a világjárványt is.

– Bajnokságot nyerni minden szinten borzasztóan nehéz, és borzasztó nagy dicsőség, most különösen az, mert ennek a csapatnak, és ennek a klubnak nemcsak az ellenfeleket kellett legyőzni, hanem a világjárványt is – hangsúlyozta Nógrádi Tibor, aki egyúttal gratulált a Makó FC vezetőinek, játékosainak és szurkolóinak is.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy a tavalyi bajnokság félbeszakadt, fenntartani pedig azt a motivációt, munkát és minőséget, amit a Makó képvisel, ebben a nagyon nehéz, világjárvánnyal terhelt időben borzalmasan nagy teljesítmény.

– Hihetetlen lenyűgöző volt, ahogy ez a csapat, ez a klub felépítette önmagát, és az elmúlt két évet a sok-sok nehézség ellenére egy nagy ívű labdarúgó- és csapatteljesítménnyel tudta végigvinni és megkoronázni – húzta alá az igazgató.

Rámutatott arra is, hogy mint minden közösség, így a megyei labdarúgás is a „nagy öregjeit” és a nagy ünnepeit méltóképpen szereti megünnepelni, azok az emberek pedig, akik sok-sok évtizedet dolgoznak a saját profiljukban kiemelkedő színvonalon, azok örökre beírják nevüket megyénk labdarúgásának történetébe.

– Ádók János egy kincs; egy kincs az országnak, kincs a megyének és kincs Makónak. Úgy gondoltuk, hogy az öröm otthon a legnagyobb, méltóképpen akkor tudnánk ezt a díjat átadni, hogyha a makói bajnokcsapat ünneplésével koronáznánk meg János bátyám életútját. Ez most ma megtörtént, de úgy köszöntem el tőle, hogy az az Isten áldotta tehetség, amellyel ő dolgozik már több évtizede, és a jó Istentől kapta, a jó Isten tartsa meg a tehetségében, és még nagyon sokáig szolgálhassa a Makó és a megye labdarúgását! – fogalmazott a szombati mérkőzést követően Nógrádi Tibor, aki leszögezte: már régóta van helye Makónak az NB3-ban.

– Hogyha az elmúlt évtizedet, vagy kicsit távolabbról nézve, az elmúlt 15 évet nézzük, akkor nemcsak meghatározó helye volt a makói futballnak a magyar labdarúgásban és Csongrád megye labdarúgásában, hanem voltak olyan idők, amikor egyedül képviselte a minőséget Dél-Kelet Magyarországon, és az ez iránt érzett hála mellett mindig elmondjuk, hogy Makó csapatának, futballjának a nemzeti bajnokságban a helye! Most elfoglalja azt a helyet, amit megérdemelten már nagyon-nagyon sokszor megélt, és hiszek abban, hogy akkora balszerencse nem érhet a következő napokban, hogy ez ne történjen meg – fogalmazott Nógrádi Tibor, aki továbbá hozzátette: ez a gárda egy kevés erősítéssel meghatározó szerepet fog a nemzeti bajnokság harmadik vonalában betölteni.

A megyei labdarúgó szövetség Életműdíjával elismert Ádók János a Makó Híradónak elmondta: nagy meglepetés volt számára ez az elismerés, mint elárulta, már lassan negyven éve erősíti a makói csapatot.

– Nagyon összeforrt most ez a csapat, megérdemelte a bajnokságot is. Remélem, hogy feljutunk az NB3-ba, mert nagyon fiatal a társaság, összeszokott, egymást szerető. Egy célért küzdünk! – emelte ki Ádók János, aki hivatása kapcsán elmondta: szereti és szívből csinálja, szerencsére pedig egy társ is segíti ebben a munkában.

– Ez a díj nagy elismerés, nagyon köszönöm, és ezért hálás vagyok a Csongrád megyei Labdarúgó Szövetségnek – fogalmazott Ádók János.