A rendőrség gyanúja szerint egy 64 éves férfi egy állateledeles zsákba tette, majd bántalmazta a hat kiskutyát, s a csomagot a buszmegálló kukájába dobta. A körzeti megbízott egy nap alatt megtalálta a férfit, aki elismerte tettét. A kép illusztráció.

Kiskutyákat dobott ki egy kukába egy férfi Ópusztaszeren. A körzeti megbízott 24 órán belül megtalálta a feltételezett elkövetőt, aki ellen állatkínzás miatt indult büntetőeljárás.

A 64 éves férfi május közepén egyik rokonánál töltött néhány napot Ópusztaszeren, amikor annak kutyája lefialt. A feltételezett elkövető a hat kölyköt egy állateledeles zsákba helyezte, bántalmazta, majd a csomagot a település egyik buszmegállójának kukájába tette. A bajbajutott kicsikre május 19-én délután találtak rá. Addigra öten már nem éltek, a hatodik pedig az állatorvosi segítség ellenére, később szintén elpusztult.

Az ópusztaszeri körzeti megbízott az adatgyűjtés és tanúkutatás során, a bejelentéstől számított 24 órán belül megállapította a feltételezett elkövető kilétét. A férfit elfogták és előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A bűncselekmény elkövetését elismerte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest