Kiszombornál is érkeztek, de inkább a szegedi térségben próbálkoztak.

A járőrök tegnap hajnali 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között egy illegális migránst tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzése során a férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök továbbá négy határsértőt fogtak el tegnap 13 óra 45 perckor Szeged belterületén. A férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért az egyenruhások előállították őket a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A járőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között 10 esetben, összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Tiszasziget, és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok palesztin, szíriai, líbiai, algériai, egyiptomi, pakisztáni, marokkói, és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest