Az augusztus végéig beváltható ajándékjegy mellett a Makovecz téren programok is várják a gyerekeket vasárnap.

Farkas Éva Erzsébet sajtótájékoztatón közölte: a tavalyi évhez hasonlóan sajnos az idei évben sem tarthatóak meg hagyományos módon a gyermeknapi rendezvények, a létszámkorlátozások miatt úgy döntöttek, hogy megajándékozzák a 18 év alatti makói gyermeket egy-egy kisvonatozási lehetőséggel gyermeknap alkalmából. A polgármester ennek kapcsán kiemelte: örömükre szolgál, hogy egy új szolgáltatás indult, ezt az együttműködést pedig szeretnék tovább gondozni.

Mint hozzátette, erre vonatkozóan kedden kezdték el postázni a makói lakcímekre a tájékoztatást, illetve a meglepetés ajándékot, amely tartalmaz egy gyermeknapi köszöntést, és a menetjegyet, amelyet felhasználhatnak a kisvonaton, május 28. és augusztus 29. között, az utazásra pedig előzetesen is be lehet jelentkezni.

Farkas Éva Erzsébet elmondta továbbá, hogy a meglepetés ajándék mellett a makói játszótereket is teljes körűen megújították, amelyből 18 van a városban. Látogathatóak továbbá a Maros-part turisztikai attrakcióelemei is, az ott található játszótérrel együtt.

A Makovecz téren szabadtéri programokkal kedveskedik a város a gyermekek számára, a létszámkorlátozásokat figyelembe véve. A vasárnapi gyermeknapon kézműves foglalkozás, lovaglás, arcfestés és állatsimogató is várja az érdeklődőket, továbbá a könyvtár is kitelepül különböző kulturális játékokkal.

– Nagyon nagy örömmel fogadtam ezt a felkérést, és azt gondolom, hogy ismét sikerül egy kis mosolyt varázsolni a gyerekek arcára, és részese lehetek ennek a meglepetésnek. Amit ígérhetek, hogy a vonat biztos, hogy itt lesz, és indulni fog! Nagyon-nagyon sok szeretettel várok minden gyereket, és persze minden felnőttet is – emelte ki Kiss Attila vállalkozó. A sajtó érdeklődésére elmondta: egyelőre maradnak a hétvégi (péntek, szombat, vasárnap) 14 és 20 óra közötti menetrenddel, a nyári szünet kezdetével viszont terveik szerint minden nap délelőtt 10 és este 8 között közlekedne a kisvonat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest