Másfél év után először gyűlhettek össze a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesületébe tartozók. A klub bizakodva tekint a 2021-es esztendőre, fontos döntéseket hoztak működésükről és megválasztották tisztségviselőiket is. Az alkalmon a beszélgetés mellé süti is járt mindenkinek.

A járványügyi helyzet miatt szünetelt a nyugdíjasklubok működése is az eltelt időszakban; a szépkorúak főként telefonon és az internet segítségével tartották egymással a kapcsolatot. – Nagyon hiányoztak már a valódi találkozások, a jó programok és a rendszeres foglalkozások. Öröm, hogy most végre újra együtt lehetünk – tudtuk meg Telek Istvántól, aki elárulta, bíznak abban, hogy a nehezén túljutva, a továbbiakban is biztonságosan tudják együtt tölteni az időt.

Szavait erősítette meg a csapat másik tagja is. – Amint a körülmények lehetővé tették, szabadtéri, de kiscsoportos eseményeket szerveztünk, kerékpároztunk, kirándultunk. Remek és összetartó társaság alakult itt ki az évek folyamán, ahol mindig számíthatunk a másikra. Jó, hogy újra elindulhat a közösségi élet – avatott be Szabó Erzsébet.

A MENYUKE kéthetente, keddenként tartja találkozóit továbbra is, de új helyszínen, a Korona kis tárgyalótermében. A központi rendelkezéseknek megfelelően, egyelőre csak azok látogathatják a zárt térben tartott alkalmakat, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ez szinte az egész korábbi csapatot jelenti, akik a pandémia alatt sem szakadtak el teljesen egymástól. Mint megtudtuk, rendszeresen érdeklődtek a másik felől és a fontos információikat is mindig megosztották. – A legfontosabb az egészség kérdése volt, amire még inkább kellett figyelnünk. Szerencsések vagyunk, hogy mindenki komolyabb bajok nélkül átvészelte ezt a rendkívül nehéz helyzetet – osztotta meg velünk Szabó Jánosné.

 

Rózsika ezúttal ötven muffint is sütött a találkozóra, ahol fontos szervezeti kérdésekről határoztak a jelenlévők. – A közhasznúsággal kapcsolatban kell döntéseket hoznunk, az egyesület módosított alapszabályát elfogadnunk, a kibővített elnökség tagjait megválasztani és a tavalyi év beszámolóit elfogadnunk – sorolt néhányat a napirendi pontok közül a vezető. Szekeres Mihályné elmondta, hogy bár a szervezet működése kényszerűen szünetelt, de az egészség megőrzésére közben is ügyeltek: ha lehetett nordic walkingoztak, sétáltak, próbáltak a természetben is minél több időt tölteni. – Tavaly nyáron sikerült több kirándulást is megvalósítanunk, ahol a hagyományőrzés, a történelmi, népi értékek felfedezése és a közösségépítés volt a célunk. Reméljük, az idén is lehetőségünk nyílik erre – fejezte ki reményét a MENYUKE elnöke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest