Gyurcsány Ferenc 15 éve, 2006. május 26-án mondta el zárt ajtók mögött az őszödi beszédét, amelynek későbbi kiszivárgása leleplezte a hazugságokra alapozott kormányzását. A hangfelvételt szeptemberben küldték el ismeretlenek a magyar sajtónak, azt követően, hogy a Gyurcsány-kormány történelmi megszorításokat vezetett be.

 

A 2006-os országgyűlési választásokon a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP egy hajszállal győzött, a 386 képviselői helynek kevesebb mint a felét,186-ot szereztek meg Gyurcsányék, a többségük csak az SZDSZ-szel együtt lett meg.

A választások megnyerését követően, de még a kormányalakítás előtt az MSZP-frakció zárt ülést tartott a balatonőszödi kormányüdülőben. Itt került sor május 26-án Gyurcsány Ferenc záróbeszédére.

A miniszterelnök többek között ezt mondta:  “Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. “

Gyurcsány azt is mondta: “majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna,e helyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.

 

Forrás és kép: Origo.hu

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest