Robotika, turisztika és ezermester tábort is szervez a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium június második felében.

Török Béla a Makó Híradónak elmondta: az iskola hagyományteremtő módon nyári táborozással várja a 10 éves kor feletti fiatalokat. A 8 és 16 óra között zajló táborok magába foglalják az általuk eltervezett programot, illetve egy főétkezéses ebédet is.

– A táborok részvételi díja nagyon kedvező, mivel a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ötven százalékát támogatja a táborozás költségének – emelte ki a szakmai igazgatóhelyettes.

Mint elmondta, a táborokat úgy alakították ki, hogy a résztvevő fiatalok megtalálják azt a területet, ami az érdeklődésükre számot tarthat, így például a robotika táboron belül LEGO robotok segítségével robotprogramozást is tanulhatnak a táborozók, de többek között LEGO próbapályát is építenek majd közösen.

– A programokat úgy állítottuk össze, hogy különböző nehézségi szintűek, illetve ki tudják a fiatalok bontakoztatni a kreatív oldalukat is – mutatott rá Török Béla.

Az ezermester táborban arra fókuszálnak, hogy az iskolában oktatott szakmákból kapjanak ízelítőt a résztvevők úgy, hogy gyakorlati feladatokat oldhatnak meg. A gyerekek a gépi forgácsolás, szimulátor segítségével a hegesztés, és az építőipari szakmákba (kőműves, festő, mázoló, ács) is betekintést nyerhetnek játékos feladatokon keresztül, akárcsak a mechatronikai technikus szakmába is.

– A kézügyességüket kipróbálva olyan apró ajándéktárgyakat tudnak majd készíteni, amiket haza tudnak vinni és otthon meg tudják mutatni – árulta el a szakmai igazgatóhelyettes. Mint megtudtuk, terveik közt szerepel, hogy az ezermester tábor keretein belül a Duocor-nál üzemlátogatáson is részt vesznek majd.

Bálint-Nagyné Ábrahám Magdolna kiemelte: az iskolában egyre népszerűbb a turisztika-vendéglátás ágazat, amelynek oka, hogy a város jövőjét is jelentősen befolyásolják a turisztikai fejlesztések, egyre több szálláshely alakul, turisztikai attrakciókat létesítenek, a jövőben pedig ehhez sokkal több turisztikai szakemberre lesz szükség.

– A pályaválasztás már nyolcadik osztály előtt elkezdődik, vagy még annál hamarabb, és ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a tábor szervezésével – mutatott rá Ábrahám Magdolna a turisztikai tábor szervezője, aki kiemelte: a tábor lehetőséget biztosít a szakmába való betekintéshez, továbbá a kilencedikes turisztikai tanulókat is segítségül hívják, akik kipróbálhatják a szakmát és az idegenvezetést a tanultak alapján.

A tábor résztvevői játékos foglalkozásokon vehetnek részt, továbbá városismertető programokon is, ráadásul nemcsak az iskolában zajlik majd a tábor, hiszen Makó Város Önkormányzatának támogatásával a Maros-parton is eltöltenek majd egy napot, illetve Makó városának turisztikai intézményeibe is szeretnének betekinteni a gyerekekkel.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest