Az elmúlt hévégén sem szenvedhettünk hiányt az izgalmas sporteseményekből. A vizes Eb véget ért, kitűnő magyar eredményekkel. Az európai labdarúgás topbajnokságaiban is lejátszották az utolsó fordulókat, és még Forma 1-es futam is volt.

 

A magyar csapat öt arannyal, négy ezüsttel és hat bronzzal zárta a budapesti vizes Európa-bajnokságot. Példátlan összefogás és remek magyar szereplés. Röviden így összegezhetnénk a budapesti vizes Európa-bajnokságot, amelynek a Duna Aréna és a Lupa-tó adott otthont május 10. és 23. között. Magyarország a hatodik helyen zárta az éremtáblázatot.

Nagy izgalmakat hoztak a topbajnokságok utolsó fordulói is, ami a labdarúgást illeti. Az öt legmagasabb szinten játszó liga közül még kettőnek nem volt biztos bajnoka a hétvégét megelőzően. Nagy csaták zajlottak még a Bajnokok-Ligáját jelentő helyezésekről is, végezetül így zárták a pontvadászatot: A német bajnok a Bayern München, a spanyol az Atletico Madrid, az angol a Manchester City, az olasz az Internazionale FC , a francia pedig a Lille lett.

Verstappen nyerte a Forma 1 Monacói Nagydíját. A holland mögött Carlos Sainz lett a második a Ferrarival, míg a dobogó legalsó fokára, idén másodszor, Lando Norris állhat a McLarennel. Mögötte Pérez, Vettel, Gasly, Hamilton, Stroll, Ocon és Giovinazzi lett pontszerző. Győzelmével a holland átvette a vezetést a pontversenyben, míg a Red Bull a csapat-világbajnokságban állt az élre.

fotó: MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest