Kapott pont nélküli győzelemmel zárta a hétvégi mérkőzést a CFS Guardians Amerikai Futball Club a Jászberény Wolverines ellen Szegeden. A 62-0-s eredménnyel záródó Divízió 2-es szezonnyitó összecsapásról Baranyi Ernő vezetőedzővel beszélgettünk.

Baranyi Ernő a Makó Híradónak elmondta, február közepétől kinti edzésekkel készül a Guardians, heti három alkalommal. Mint kiemelte, sikerült az edzőkkel közösen egy olyan edzésprogramot felállítaniuk, ami a szezonra felkészítette a játékosokat, a felkészülés során pedig a Jászberény játékát is elemezték.

– Egy győzelemmel kezdeni mindig jó érzés, azt gondolom, hogy tényleg jól fel tudtuk készíteni a csapatot fizikálisan és mentálisan is – fogalmazott a vezetőedző, aki arról is beszélt, hogy az ellenfelük egy több csapatból összeállt csapat, így rajtuk érződött még, hogy nincs meg az összeszokottság, azonban – mutatott rá – nagyon jó és tehetséges játékosaik vannak.

– Mivel formálódó csapatról van, náluk így az összeérettség hiányzott, de egyébként nagyon szép megmozdulásaik voltak, de mi pontosan így készültünk, és amit elterveztünk, azt szinte a legvégéig tudtuk is tartani és haladni és gyűjteni a pontokat, illetve nem engedi egy pontot sem – húzta alá Baranyi Ernő.

– A céljaink között mindenképp az szerepel, hogy szeretnénk egy divizióval feljebb jutni, ehhez nagyon sokat kell dolgoznunk, edzenünk, összeszoknunk, de azt gondolom, hogy ez az első mérkőzés ez tényleg egy jó kiindulás volt, továbbra is tartanunk kell ezt a fegyelmet, amit a pályán is mutattunk – fogalmazott a Guardians vezetőedzője.

 

Borítókép forrása: CFS Guardians Amerikai Futball Club

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest