Harmadik alkalommal vettek részt az iskola diákjai a nemzetközi versenyen, amelyen az idei évben a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak.

Szekeres Krisztián a Makó Híradónak elmondta: a Géniusz verseny két fronton működik, egyrészt az Innovációs és Technológiai Minisztérium írja ki a pályázatot, amelyen a fogyasztóvédelemmel foglalkozó egyesületek vehetnek részt, az iskola partnere ebben a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület, akik a pályázatot benyújtják.

A közgazdász oktató kiemelte: a verseny lényege, hogy a fogyasztóvédelmet veszik gorcső alá, az idei évben ráadásul öt csapat is indult, akik különböző témákban állítottak össze kis tanulmányokat, illetve készítettek 5 perces kisfilmeket, hiszen a tavalyihoz hasonlóan idén is online került megrendezésre. Mint megtudtuk, három évvel ezelőtt is első helyezéssel zárt az iskola, bár akkor személyesen is előadhatták a tanulók a pályamunkájukat.

– A győztes csapat témája az elektronikus kereskedelem volt, úgy gondolom, hogy ez egy olyan téma, amivel elég sokat foglalkoznak. Féltem egy kicsit, hogy ebben az évben ez a körülmény kicsit megnehezíti a felkészülést, de örömmel tapasztaltam, hogy szívesen vállalták a plusz feladatot a diákok – emelte ki Kovács Gabriella közgazdász oktató. Mint hozzátette, a dolgozat megírását nagy felkészülő munka előzte meg, amely során egy forgatócsapat is érkezett az iskolába, amelyre véleménye szerint kicsit nehezebb volt rávenni a diákokat, de fontosnak tartja, hogy egyre többet gyakorolják ezeket a helyzeteket, hiszen a vizsgán is előny lesz ez számukra.

Kovács Gabriella büszkeségét fejezte ki, hogy a csapatával ismét első helyezést értek el, továbbá örömét is kifejezte, hogy az iskola fontosnak tartja a diákok versenyekre való felkészítését.

Mészáros Maja, 10. osztályos tanuló portálunknak elárulta, témájuk az elektronikus kereskedelem volt, amely kapcsán kutatómunkát és gyűjtést is végeztek, de a saját véleményüket is beleírták. Kérdőívet is összeállítottak, amely segítségével létrehozták a prezentációt, amit előadtak.

A csapat tagjaitól megtudtuk továbbá azt is, hogy örömmel fogadták a hírt, hogy megnyerték a versenyt, hiszen így azzal is szembesültek, hogy érdemes részt venni versenyeken.

A csapat tagjai: Mészáros Maja, Kardos Rebeka, Németh Katinka, Klimán Alexandra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest