A múzeumi világnapon a szecesszió virágait öltötte magára az épület kerítése a programon résztvevő gyerekeknek köszönhetően.

– Ez egy nagy ünnep számunkra,  nemcsak azok számára, akik a múzeumban dolgoznak, hanem a világon sok ember számára, hiszen a kulturális örökségünket ünnepeljük, és azokat az intézményeket, azokat a kollégákat, akik itt dolgoznak, megszállottan és nagy lelkesedéssel gondozzák ezeket a gyűjteményeket – mutatott rá Szikszai Zsuzsanna.

A múzeumi világnapi program első résztvevői a kiszombori Karátson Emília óvoda óvodásai voltak, akik nagy örömmel csatlakoztak a játékos feladatokhoz. A múzeum igazgatója kiemelte: a mai napon nemcsak a világnapot, hanem a megnyitást is ünneplik, az épületben, és az az előtti téren is.

A gyerekek – miután többek megtudtak Lesznai Annáról – a művész stílusában virágokat jelenítettek meg az épület kerítésén, amihez egy akadálypálya vezetett.

– Azt gondolom, hogy nagyon pici korban kell elkezdeni a múzeumba való nevelést, a múzeumba járásra már ekkor fogékonyak a gyerekek. Megszokják, hogy ez egy jó és kellemes hely, ahol jól érzik magukat és sok újdonsággal találkoznak; játszani lehet, kellemes élménnyel mennek haza, és talán tíz-húsz év múlva ők fogják hozni a saját gyerekeiket – mutatott rá Szikszai Zsuzsanna.

Az idősebbeket délután ötre hívta tárlatvezetésre a múzeum, amelyet az intézmény igazgatója tart. Az egyórás programon többek között József Attilához való kötődéséről is szó esik a Lesznai Anna-kiállítás bejárása során, aki a hímzéseivel lépett be a szecesszió világába.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest