Az Apátfalva és Makó között, a Maros parton húzódó turistaösvény apátfalvi részét a helyi közfoglalkoztatottak tették rendbe.

Igazi turisztikai attrakció a természetet és a természetjárást szeretők számára a Makó és Apátfalva közt, a Maros-parton húzódó turistaútvonal, mely felújítására tavaly nyert 400 ezer forintot a Tesco papírkorongos szavazásán a Hajdu Gábor vezette Makói Természetbarát Sportegyesület.

Az egyesület egy olyan korszerű, tizennégy kilométeres túraútvonalat kialakítását tervezte Fodor Ferenc ötlete nyomán a Maros-parton, melyet nem csupán túrázók, de a kocogni vágyók, illetve a kerékpározók is használhatnak. A makói részen meglévő, már rossz állapotban álló tanösvényt újították fel, s hosszabbították meg Apátfalváig.

Azóta mindkét településen önkormányzata szervezett már szemétszedést a turistaösvény saját szakaszán, azaz a makóin és az apátfalvin is.

Az apátfalvi önkormányzat pedig ismét kitakarította a minap a saját szakaszát.

– Minden évben legalább kétszer megtesszük ezt, attól függően, mennyire nőnek a turistaösvény melletti bokrok – mondta érdeklődésünkre Szekeres Ferenc. Apátfalva polgármestere hozzátette: – Összehangoltan dolgozunk a makóiakkal ezen a munkán. Az apátfalvi szakaszon közfoglalkoztatottak dolgoztak, egyikük gépen ült a másik két-három pedig dobálta rá a nagyobb fadarabokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest