A házak, ingatanok előtti terület rendbetételét szeretnék így elérni. Aki életkora és/vagy egészségi állapota miatt erre nem képes, annak segít a község, aki a felszólításra sem tesz semmit, az bírságot kap. De nem ez az önkormányzat célja. Archív képünkön a Szegedinác Péró utca egyik sarki telke.

Keddtől folyamatosan ellenőrzik a magyarcsanádi önkormányzat munkatársai a községben lévő ingatlanok előtti közterületek rendjét. Ezek tisztán tartása és a fű levágása ugyanis az ingatlantulajdonosok feladata.

– Kérek minden ingatlantulajdonost és helyi lakost, hogy az ingatlana előtti közterület tisztán tartására, a fűnyírásra és kaszálásra fokozottan fordítson figyelmet – közölte Farkas János polgármester.

Azon házak, ingatlanok tulajdonosai, akik ingatlanja előtt nem megfelelő a közterület állapota, azaz az gazos, rendezetlen, szemetes, vagy huzamosabb idő óta törmeléket, (nem használatban lévő) gépjárművet tárolnak, a helyi rendelet alapján felszólítják a terület rendbetételére, illetve a szemét, törmelék stb. eltávolítására.

Az önkormányzat az ingatlantulajdonost – ha az ellenőrök rendezetlen, elhanyagolt közterületet találnak a házuk előtt – felszólítják a terület rendbetételére. Ha az a felszólításnak nem tesz eleget, akkor közigazgatási bírságot szabhatnak ki rá, mely maximális összege 200 000, (azaz kétszázezer) forint.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a magyarcsanádi önkormányzatnak nem az a célja, hogy megbírságolja a helybélieket, hanem az, hogy Magyarcsanád rendezett, a közösségi normáknak megfelelő, tiszta településképet mutasson.

Ezért annak, aki életkora és/vagy egészségi állapota miatt nem tudja maga rendbe tenni a háza előtti területet a község segítséget nyújt ebben. Ez ügyben a Magyarcsanádi Településüzemeltetési és Fejlesztési Nonprofit Kft. munkatársaitól lehet segítséget kérni, mégpedig a +36-20-284-0313-as telefonszámon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest