Makón és Földeákon is felújítások kezdődnek a református templomban, kiemelt első helyezést ért el a nemzetközi online fúvószenekari versenyen a Makói Magán Zeneiskola, kapitális őzbakot ejtettek Pitvarosnál.

Makón és Földeákon is felújítások kezdődnek a református templomban: 30 millió forint kormányzati támogatást kapott a két egyházközség, tudtuk meg Kotormán István lelkésztől.

Kiemelt első helyezést ért el a nemzetközi online fúvószenekari versenyen a Makói Magán Zeneiskola: a Fehéroroszországban megrendezett versenyen a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott a zeneiskola Koncert Fúvószenekara.

Papszentelést, keresztelőt és elsőáldozást ünnepeltek a makói görögkatolikusok: Baranyi-Bozi Károly diakónust a tegnap délelőtti Szent Liturgián szentelte áldozópappá Kocsis Fülöp érsek-metropolita. Az alkalmon került sor Károly atya első gyermekének, János Pálnak a keresztelőjére és az egyházközség egy fiatal tagjának elsőáldozására is.

Május 10-én visszatértek a diákok a Galambba is, ahol – bár ünnepség nélkül – de megkapták szalagjaikat a végzősök. Horváth Zoltán igazgató portálunknak továbbá arról is beszélt, hogy az iskolában ifjúságvédelmi pedagógus, gyógypedagógus és pszichológus is várja a diákokat, a búcsúzó tanulóknak pedig júniusban traktoros felvonulást szerveznének.

Kapitális őzbakot ejtettek Pitvarosnál: a Pitvarosi Vadásztársaságnál az idény legnagyobb őzbakját hozták terítékre. Érsekújvári vadász kapta puskavégre.

Meglepte a Szegedet az Apátfalva: az apátfalvi csapat a második félidőben alaposan meglepte, s legázolta a házigazdákat, akik számos szöglethelyzet ellenére nem tudtak újabb gólt szerezni.

Lebontották a toronydarut a földeáki sportcsarnok mellől: az épület hőszigetelése zajlik, s az 1400 négyzetméteres leendő küzdőteret is kiburkolták.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest