Május 10-én visszatértek a diákok a makói középiskolába, ahol – bár ünnepség nélkül – de megkapták szalagjaikat a végzősök. Horváth Zoltán igazgató portálunknak továbbá arról is beszélt, hogy az iskolában ifjúságvédelmi pedagógus, gyógypedagógus és pszichológus is várja a diákokat, a búcsúzó tanulóknak pedig júniusban traktoros felvonulást szerveznének.

Mint Horváth Zoltán felidézte, március 18-ig, ameddig a szigorú lezárások meg nem történtek, novembertől jelenléti tömbösített gyakorlaton vehettek részt a gyerekek, főleg a végzősök, de az alsóbb évfolyamosok is, a vírusvédelmi előírások maximális betartásával. Az igazgató rámutatott azonban, hogy a március második felétől számukra – a gimnáziumi kis csoportos felkészítésekkel szemben – nem tarthattak semmilyen felkészítést, így gyakorlat sem volt.

– Így kezdtük el az írásbeli érettségit, sajnos az utóbbi két hónapban jelenléti felkészítés nélkül kellett megszervezni – húzta alá Horváth Zoltán, akinek véleménye szerint az előzetes eredmények alapján nem lett olyan rossz az eredmény.

Mint hozzátette, május 10-én a visszajövő tanulók egy tanításmentes munkanappal kezdtek, hiszen a szakmai vizsgák is hétfőre estek. Kedden osztályfőnöki órákkal kezdték a napot, a héten pedig megtiltotta a számonkérést, feleltetést, hiszen állapotfelmérés folyik a diákok körében.

– Az iskolában rendelkezésünkre áll ifjúságvédelmi pedagógus, aki egyetemi családvédelmi végzettséggel rendelkezik, gyógypedagógus, illetve óraadóként, részmunka-időben pszichológus is – tudtuk meg Horváth Zoltántól, aki arról is beszélt, hogy nemcsak a diákok, hanem a tanárok körében is felmérték a lelkiállapotukat, akiknek pedig szükségük volt segítségre, már el is kezdődtek a beszélgetések.

Az igazgató arról is beszélt portálunknak, hogy a legfontosabb események között lévő szalagavató és ballagás is elmaradt a végzősöknek, így amikor visszaengedték őket az iskolába és lehetőségük volt, feltűzték a szalagot, átadták a ballagó tarisznyát, egy-egy szál virág kíséretében, mindenféle ünnepség nélkül.

Június nyolcadikára pedig traktoros ballagást is szervez az iskola. Horváth Zoltán közölte: a Makói Rendőrkapitánysággal és a Csongrád-Csanád megyei Kormányhivatal megfelelő szerveivel is egyeztetett, a ballagásnak pedig jelenleg nincs akadálya, de természetesen az akkor érvényben lévő vírusvédelmi előírások fogják meghatározni, hogy megtarthatják-e, az engedélyek megérkezése után meg is hirdetik majd az eseményt.

– A nyári gyakorlat keretében a tanulók ugyan úgy mennek a tankertbe, mint eddig, nagyon remélem, hogy ennek kapcsán már nem szigorítás, hanem további enyhítések lesznek várhatóak, hiszen a mezőgazdaságnak a legnagyobb időszaka tavasztól őszig tart – hangsúlyozta az igazgató.

Mint megtudtuk, augusztus utolsó hetében pedig egy bentlakásos, tematikus tábort is tartanának a környékbeli általános iskolás diákjai számára, a kamara szervezésében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest