Elrajtolt Siófokról az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A versenyzőknek összesen 792 kilométert kell megtenniük a verseny öt napja alatt. A mai etap hossza 173 kilométer, a mezőny Kaposvárig majd vissza teker.

 

Ma kezdődött a 42. Tour de Hongrie országos országúti kerékpáros körverseny. A versenyzők délután háromnegyed kettőkor indultak a siófoki Fő térről.

A verseny miatt kérik az autósokat, hogy a fokozottan figyeljenek az utakon. Az indulás után a résztvevők a 7-es főúton haladnak Balatonföldvárig, onnan a Köröshegyi úton veszik az irányt a somogyi dombok felé − közölte az Útinform.

Onnan a Köröshegy–Kereki–Andocs–Igal–Mernye útvonalon tekernek a 67-es főútig, majd a 67-es főúton Balatonlelléig, illetve a 7-es főúton Balatonboglárig jutnak el. Ezt követően a Lengyeltóti–Somogyvár–Osztopán útvonalon érkeznek a célba, egy Kaposvár körüli kör után. A versenyzők Kaposvár belvárosába, a Vásártéri útra érkeznek meg este hat óra körül.

Idén a háromszoros világbajnok Peter Sagan csapata, a BORA-hansgrohe is indul a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

 

Forrás, és további részletek: https://www.tourdehongrie.hu/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest