A Ferencvárosi TC mestere és az MTK labdarúgója mellett Bogár Gergő vehetett át díjat tegnap az idei RangAdó Gálán, az M4 Sport stúdiójában, aki az Év játékvezetője lett. A többi kategóriában ma és holnap este hirdetnek győztest.

A hétvégén véget ért a 2020-2021-es OTP Bank Liga-szezon, amely számtalan emlékezetes pillanatot hozott. A Ferencváros, amellett hogy ősszel Európa legnagyobbjai ellen szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, sorozatban harmadszor is megszerezte az OTP Bank Liga bajnoki címét. A zöld-fehérek tehát ismét indulhatnak a BL-selejtezőben. A városi rivális Újpest pedig a MOL Magyar Kupát hódította el és így ott lesz a Konferencia Ligában. Az UEFA új sorozatának résztvevője lesz az ezüstérmes Puskás Akadémia és a harmadik helyezett a MOL Fehérvár FC is.

A RangAdó díjátadón hét férfi kategóriában hirdet győztest az MLSZ: az év játékosa, az év felfedezettje, gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, a legjobb játékvezető, a legszebb gól és Fair Play-díj. A díjazottak az előző évhez hasonlóan idén is az M4 Sport stúdiójában kapták meg az elismeréseket.

Az év legjobb játékvezetőjének járó díj idén Bogár Gergőhöz került, aki Gera Zoltántól vehette át díját:

– Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, köszönöm a feleségemnek és családomnak a támogatást, valamint a kollégáinak, akikkel ebben a szezonban együtt dolgozhattam. 

Az év felfedezettjét, a szezon közben még az MTK-ban szereplő, néhány napja pedig már az Egyesült Államok bajnokságban, az FC Dallas csapatában is bemutatkozó Schön Szabolcsot Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója helyettesítette a díjátadón. Az elismerést Vámos Tibor, az MLSZ versenyigazgatója adta át. 

– Nagyon büszkék vagyunk Szabolcs teljesítményére. Akkor is hatványozott energiával harcolt a csapat sikeréért, amikor már tudta, hogy más együttesbe igazol.

Az év edzője ebben az évben is a Ferencvárossal bajnokságot nyerő  Szerhij Rebrov szintén Vámos Tibortól vette át díját: 

– Egyértelműen ez volt a legnehezebb az elmúlt három évből, szurkolók nélkül játszani és motiválni a csapatot. De mostanra elértük azt, hogy a játékosok megismerték az elvárásaimat, felmennek a pályára és csukott szemmel is tudják, mit akarok látni tőlük.

Ami a többi kategóriát illeti, ma 20.30-kor a Fair Play-díj nyertese és a gólkirály veheti át az őt megillető elismerést; míg holnap 20.30-kor a legjobb játékos, valamint a legszebb gól szerzője veheti át díját.

 

Forrás: mlsz.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest