Valter Attila óriási versenyzéssel hatodikként ért célba az olasz körverseny negyedik szakaszán. Ezzel feljött összetettben a negyedik helyre.

 

A magyar kerékpáros élre állt a legjobb 25 éven alulinak járó – fehér trikóért zajló – különversenyben! A szakaszt az amerikai Joe Dombrowski nyerte meg, míg összetettben az olasz Alessandro De Marchi vette át a vezetést.

Piacenzából szakadó esőben indult el a mezőny a 2021-es olasz körverseny első nehezebb, több heggyel is megspékelt szakaszára: a keddi etapon két harmadik és egy  második kategóriás emelkedő, összesen nagyjából 3000 méter szintkülönbség várt a mezőnyre.

A nap eleji szökésbe mind a két magyar versenyző, Valter Attila és Dina Márton is bekerült. Utóbbi az utolsó hegyen szakadt le a csoportról, míg előbbi óriásit küzdve, az alaposan megtizedelt főmezőny előtt érkezett meg a célba.

 

A szakaszt az utolsó hegyen remekül teljesítő Joe Dombrowski nyerte meg, mögötte Alessandro De Marchi zárt, aki egy defekt után zárkózott vissza, és így összetettben átvette a vezetést honfitársától, Filippo Gannától.

Valter 44 másodperccel Dombrowski mögött, a hatodik helyen ért célba, ezzel összetettben feljött az ötödik helyre, a legjobb 25 éven aluliak versenyében pedig az élre állt, azaz szerdán felveheti a fehér trikót.

Borítókép: Luca Bettini / AFP
Forrás: MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest