A Szignum felsősei is visszatértek az iskolába, születésnapjára készül a József Attila Városi Könyvtár, Lázár János is köszöntötte a mentősöket.

Az alsó tagozatos diákok után május 10-én a felsősök is visszatértek az iskolákba országszerte, így Makón, a Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskolába is, ahol több mint 150 tanuló ült vissza az iskolapadba a tegnapi naptól.

Május 14-én ünnepli születésnapját a makói könyvtár, amely egy hete újra fogadja a – védettségi igazolvánnyal rendelkező – olvasóit, de azoknak is kínál könyvkölcsönzési lehetőséget, akik ezzel nem rendelkeznek.

Így készül táborokkal a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum: az intézmény közzétette a közösségi oldalán a 2021-re várható táborokat.

Szerdán és csütörtökön palántavásárt tart a Galamb iskola: a Helyi Diák Terméke palántái mellé ráadásul gondozási- és felhasználási tanácsadással is készülnek.

Bejárta a felújított Szikszai Református Óvodát Mágori András: az önkormányzati képviselő szerint a hamarosan befejeződő fejlesztésekkel igazi gyermek paradicsommá válik Újváros.

Nem akarta megújítani a jogosítványát, ezért megfenyegette a makói háziorvost: a Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint több más bűncselekmény mellett életveszélyesen megfenyegette a háziorvosát. Korábban egy idős nőt fejelt le, s ütött meg ököllel.

Köszönjük az értünk végzett áldozatos munkát! – írta közösségi oldalán a térség országgyűlési képviselője a Mentők Napja alkalmából.

A felhőkezelést is megtanulták a maroslelei közszolgálatban dolgozók: a község humán közszolgáltatásának dolgozó hölgyek maroslelei könyvtárban felhő alapú adattárolás és az internetbiztonság legfontosabb tudnivalóit sajátították el. A 30 órás informatikai képzés során pedig az irodai szoftverek legfontosabbjai kezelésében és az internetbiztonságban szereztek jártasságot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest