Négy első és négy második helyezéssel zárta a kétévente megrendezésre kerülő szentesi versenyt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolc növendéke. A VII. Csongrád-Csanád Megyei Fafúvós Versenyen ráadásul a diákok zongorakísérője is elismerésben részesült.

Poór Ágnes, az iskola furulya-, klarinét- és szaxofontanárától megtudtuk, sokadik alkalommal vettek részt a kétévente megrendezésre kerülő eseményen, ahol az iskolát az idei évben nyolc növendék képviselte, akik egy videós produkcióval nevezhettek április 30-ig.

Mint hozzátette, a verseny és az eredményhirdetés is – amire a leadási határidő után egy héttel került sor – online zajlott, így mindenki csak otthonról izgulhatott a helyezések miatt, amelyet egy háromfős zsűri ítélt oda.

Az iskola tanára rámutatott azonban, hogy a felkészülés is az online oktatás ideje alatt zajlott, ami nem volt egyszerű, hiszen a technikai feltételek sem adottak egy igényes felkészülésre.

– Az otthoni környezetben nincs mindenkinek stúdiója, mikrofonja például, olyan technikai eszközök, amikkel még jobbá, igényesebbé lehet a hangszeres oktatást tenni – húzta alá Poór Ágnes, aki hozzátette: e miatt át is kellett alakítaniuk az oktatás módját, hogy a szinten tartás is egyáltalán megvalósulhasson, nemhogy egy versenyre való felkészülés.

Kiemelte: a gyerekeket csak dicsérni tudja, hiszen ilyenkor nehéz motiválni őket, de hősiesen gyakoroltak és próbálták a maximumot kihozni, továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy a videófelvételes nevezés bár jónak hangozhat, a gyerekek már a második, harmadik felvételre elfáradnak, hiába tudják többször is felvenni.

– Kiemelném a zongorakísérőnknek, Benkő Zoltánnak is a teljesítményét, aki végig állt rendelkezésünkre szabadidejében, őt a zsűri is értékelte egy korrepetitori különdíjjal – hangsúlyozta Poór Ágnes.

– Azt merem mondani, hogy csodálatos eredmények születtek, a nyolc indulóból lett négy első és négy második helyezésünk, nem kívánhatok jobbat! – értékelte a versenyt portálunknak Gábor-Nagy Árpád, aki a verseny jelentősége kapcsán aláhúzta: ebben a speciális helyzetben a felkészülés is speciális volt, de jelentősége épp attól nagy ennek, hogy ebben a helyzetben is voltak, akik beleálltak a még komolyabb és még minőségibb munkába.

– Az, hogy ez ilyen formába tudott megmutatkozni, ez mindenki számára siker és büszkeség. Az, hogy a munkájuk ilyen szinten lett értékelve, természetesen az innentől kezdve számukra egy plusz felelősség is, hiszen a nevük mellé bekerült egy bizonyos titulus, és általában ilyenkor már szeretjük nem alább adni  – hangsúlyozta az iskola klarinét- és szaxofontanára.

A nyolcadik osztályos Szigeti Anna családjában többen játsszanak klarinéton, így végül ő is ezen hangszer mellett tette le voksát. Mint elárulta, nem először vett részt a megyei fafúvós versenyen, de a jelenlegi helyzetben sokkal nehezebb volt felkészülni, az elért második helyezést pedig örömmel fogadta, főleg, hogy nem régen kezdte el tanulni a bemutatott darabot.

A 10. osztályos Koczkás Bendegúz elmondta, a hangszere, azaz a szaxofon kiválasztásában sokat segített tanára, Gábor-Nagy Árpád, mint elárulta, úgy érzi eredményesebb ebben a hangszerben, amelyen két éve játszik. Az iskola diákja két éve, mikor először elindult ezen a versenyen, nem sokkal előtte kezdett el hangszerén játszani, akkor a második helyezés nagy önbizalmat adott a későbbiekre, így az idén is második hellyel zárhatta a megmérettetést, ami visszajelzés volt számára, hogy felzárkózott azokhoz, akik régebb óta játszanak szaxofonon.

 

Klarinét 1 korcsoport

Pásztor Panna I. helyezés, felkészítő tanár: Gábor – Nagy Árpád
Sisa Nikoletta I. helyezés, felkészítő tanár: Poór Ágnes
Varga Amanda II. helyezés, felkészítő tanár: Gábor – Nagy Árpád

Klarinét 2 korcsoport

Szigeti Anna II. helyezés, felkészítő tanár: Poór Ágnes

Klarinét 3 korcsoport

Juhász Kornélia I. helyezés, felkészítő tanár: Gábor – Nagy Árpád

Szaxofon 1 korcsoport

Szigeti Jolánta I. helyezés, felkészítő tanár: Poór Ágnes
Ádók Patrik II. helyezés, felkészítő tanár: Gábor – Nagy Árpád

Szaxofon 3 korcsoport

Koczkás Bendegúz II. helyezés, felkészítő tanár: Gábor – Nagy Árpád

 

Korrepetitor: Benkő Zoltán – Korrepetitori különdíjban részesült

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest