A makói rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 29 éves férfival szemben, aki több alkalommal lopott a városban, ezenkívül egy parkoló autót is megpróbált elvinni. Eljárás indult ellene. Fotó: police.hu.

A megalapozott gyanú szerint a helybeli férfi először idén március 25-én ment be egy makói családi házba, miután felfeszítette a bejárati ajtót. Az ingatlanból egyebek mellett mosógépet, LCD TV-t, hangfalakat, erősítőt, monitort, számítógépet vitt el, csaknem kétszázezer forint értékben. Április elején pedig egy belvárosi társasház előtt figyelt fel egy lezárt kerékpárra, letörte róla a lakatot, majd hazatekert. Még ebben a hónapban majdnem sikerült elhajtania egy utcán parkoló autóval is, amiben a tulajdonosa benne felejtette az indítókulcsot. A gyanúsított beült a járműbe és megpróbálta azt beindítani, azonban a sértett megzavarta. A feltételezett elkövető ekkor elszaladt.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit a Makói Rendőrkapitányságra előállítottak, gyanúsítottként kihallgattak. Ellene lopás vétsége, valamint jármű önkényes elvétele bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A megtartott kutatások során a nyomozók lefoglalták az eltulajdonított tárgyak egy részét, azokat visszaadták a tulajdonosoknak.

A makói rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest