Ma végre elkezdődött a tavalyról elhalasztott, budapesti vizes Európa-bajnokság. A kontinensviadal első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók küzdelmeit a Lupa-tavon bonyolítják le. A medencés úszók Európa-bajnoksága május 17-én rajtol.

 „Az Európai Úszószövetség (LEN) rendkívül hálás a magyar kormánynak a hihetetlen támogatásért, különösképpen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki a sport igaz barátja. Egyúttal köszönet a Magyar Úszószövetségnek a legnagyobb eseményünk megszervezéséhez ebben a különleges helyzetben″ – nyilatkozta a LEN elnöke, Paolo Barelli a szervezet felvezető közleményében.

 

„A LEN tagállamainak 99 százaléka azért választotta, hogy eljön Magyarországra, mert biztonságban érzik magukat, mert Magyarországon az átoltottsági adatok a legjobbak Európában, tudják, hogy jól szervezünk“ – véli Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke.

Az MTI közölte, 95 éve Magyarországon rendezték az első kontinensviadalt is, és az ország eddig összesen ötször volt házigazda, négyszer Budapest, egyszer Debrecen adott otthont, most először azonban fedett körülmények között versenyeznek Európa legjobbjai – leszámítva természetesen a nyíltvízi úszókat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest