Az alsó tagozatos diákok után május 10-én a felsősök is visszatértek az iskolákba országszerte, így Makón, a Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskolába is, ahol több mint 150 tanuló ült vissza az iskolapadba a mai naptól.

– Száz százalékban visszajöttek a diákok, nálunk nem nagyon élnek azzal a lehetőséggel, hogy otthon maradjanak, ennek mi örülünk – tudtuk meg az igazgatótól, aki kérdésünkre elmondta, működőképes órarenddel rendelkeznek, ami kapcsán nem igényelt különösebb felkészülést az, hogy visszatérnek a diákok, gond nélkül vissza tudtak állni az eredeti működésre.

Mint hozzátette, az alsó tagozatosok az elmúlt három hetet intenzíven az iskolában töltötték, az ő működési rendjük ebben az időszakban elég speciálisan alakult, de most már ők is a hagyományos órarend szerint tanulnak.

– A digitális kihívás szerintem most az egész világon egy új szegmense az oktatási kultúrának. Azt látjuk, hogy az elmúlt 14 hónapban nagyon sokat fejlődtünk – emelte ki Majorosné Rácz Krisztina, aki rámutatott: remek felülettel rendelkeznek, amivel egységes platformon keresztül fejlődtek a kollégák és a diákok is.

Az igazgató reményét fejezte ki, hogy egy-két nap alatt visszaintegrálódnak a gyerekek és fel tudják venni a fonalat, és az előttük álló néhány hét elég lesz arra, hogy lekerekítsék a feladatokat.

Az 5. b osztályos Varga-Harsányi Laura is örömét fejezte ki, hogy visszatérhetett az iskolába, hiszen nem tartotta a legjobbnak a digitális oktatást, ráadásul itt vannak a barátai, akikkel így élőben is tudja tartani a kapcsolatot, bár – mint megtudtuk tőle – az online oktatás során is tartották a kapcsolatot és segítették is egymást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest