A község humán közszolgáltatásának dolgozó hölgyek maroslelei könyvtárban felhő alapú adattárolás és az internetbiztonság legfontosabb tudnivalóit sajátították el. A 30 órás informatikai képzés során pedig az irodai szoftverek legfontosabbjai kezelésében és az internetbiztonságban szereztek jártasságot.

A humán közszolgáltatásban dolgozó kollégáknak van mind a kilenc konzorciumi településen informatikai kompetenciafejlesztés, mely harmincórás képzést jelent az EFOP-3.9.2 „Gyermekeink a jövő – humán szolgáltatások minőségének fejlesztése Csongrád megyében” pályázatnak köszönhetően.

Ebben a pályázatban Maroslele vezetésével Apátfalva, Magyarcsanád, Kiszombor, Mindszent, Földeák, Óföldeák, Székkutas, Mártély vesz részt. Az összesen 484 millió 30 ezer 568 forint támogatási összegű és 100 %-os támogatási arányú projekt legfőbb célja a területi különbségek és különösen a településméretből adódó társadalmi hátrányok komplex megközelítéssel történő, a helyi igényeken alapuló csökkentése a humán közszolgáltatások tekintetében, valamint a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása elsősorban a köznevelés, a felsőoktatás, a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területén, a helyi tudástőke gyarapítása érdekében.

– A mai maroslelei alkalomra – mely a harminc órás képzés utolsó előtti rendezvénye – a polgármesteri hivatalból,az óvodából, a községi könyvtárból, illetve a szociális intézményből érkeztek résztvevők. A képzés végén a résztvevők tanúsítványt kapnak, mely azt bizonyítja, hogy elvégezték ezt a 30 órás alapfokú informatikai képzést – mondta érdeklődésünkre Vári Anikó, a projekt szakmai vezetője.

A képzés résztvevői – kivétel nélkül hölgyek – a képzési program szerint haladtak, így az első óra felmérését követően sajátították el az irodai szoftverek, alkalmazások, a word szövegszerkesztő, az excel táblázatkezelő és társai használatát alapvető szoftverkezelő ismeretekkel együtt, s ma a felhő alapú adattárolás és az internetbiztonság legfontosabb tudnivalóit sajátították el.

A résztvevő egyébként nagyon jónak és nagyon hasznosnak találták a tanultakat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest