Ketten egy kamion alvázára kapaszkodtak fel, úgy próbálkoztak bejutni Romániából Magyarországra. Felfedezték őket.

A járőrök tegnap hajnali 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között három esetben, összesen kilenc határsértőt tartóztattak fel Óföldeák, Ásotthalom, valamint Földeák közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap 6 óra körül két határsértőt találtak egy román honosságú kamion alvázára felkapaszkodva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak közül az egyik marokkói, a másik pedig tunéziai állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, velük szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök a polgárőrökkel együttműködve május 3-án 17 óra 30 perc és ha hajnali 5 óra 30 perc között két esetben, összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Ferencszállás és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest