A lángokat a makói tűzoltók egy vízsugárral fojtották el még szombaton.

Szombaton három lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Makón és Szegeden és az összehordott kerti zöldhulladék égett. A városok hivatásos egységei egy vízsugárral fojtották el a lángokat. A tűzoltók minden esetben felhívták az ingatlantulajdonosok figyelmét a szabadtéri égetés szabályaira.

Lakóépület tetejére dőlt egy nagy méretű fenyőfa vasárnap Hódmezővásárhelyen. A műszaki mentést a város hivatásos egysége rövid idő alatt elvégezte, a beavatkozásnak köszönhetően az épület nem károsodott. Személyi sérülés nem történt.

Ahogyan a tavasz beköszöntött, elkezdődtek a kerti és mezőgazdasági munkák. Fontos, hogy a kerti zöldhulladékot csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Mindig legyen a közelben egy szerszám, amivel kordában lehet tartani és néhány vödör víz vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani. Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni. Komoly égési sérülések és halálesetek is előfordultak az elmúlt években a kerti gazégetésnek induló tüzek miatt.

A szabadtéri tüzeknél is életet menthet, ha betartjuk az égetés szabályait – hívja fel a figyelmet a Katasztrófavédelem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest