Szép és modern lesz a jelenleg is épülő új maroslelei bölcsőde épülete. Megérkeztek a látványtervei.

Közzétette a maroslelei önkormányzat a leendő bölcsődeépület látványterveit. Ebből kiderül, hogy milyen épület áll majd közvetlen az óvoda mellett. Az építkezés már megkezdődött.

A múlt hét hétfő óta épül a leendő bölcsőde, az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházása Maroslelén. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz , belügyminisztériumi valamint Magyar Falu Programban benyújtott pályázatok pozitív elbírálásának köszönhetően, közel 170 millió forintos összköltségből új bölcsőde épül és teljesen megújul a meglévő óvoda épülete is! Az első műszaki bejárás már a múlt  hétfőn megtörtént. A kivitelező tájékoztatása szerint az óvoda épülete augusztus elejére el is készül, hiszen szeptembertől több mint nyolcvan kisgyerek veszi majd birtokba.

Az új, az óvoda tőszomszédságában épülő bölcsőde alapkövét még április 16-án tette le Lázár János országgyűlési képviselő, Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke és Drimba Tibor, Maroslele polgármestere.

Maroslele életben olyan új fejezet kezdődik a bölcsőde építéssel, melyet régóta terveztek, de melyet a község önerőből még a gondos gazdálkodás mellett sem tudott volna megvalósítani. A községben évente átlagosan mintegy húsz gyermek születik, és az édesanyák minél hamarabb vissza szeretnének térni munkába, amihez nagy segítség lesz, hogy helyben van bölcsődei ellátás. Az új gyermekintézmény építésére egyébként összesen 132 (azaz százharminckét) millió forintot nyertek.

Fotók: maroslelei önkormányzat

A maroslelei óvoda felújítására egyébként a Magyar Falu Program pályázatán a korábbi harmincmilliós támogatáshoz (melyből az épület alászigetelését, a csoportszobák padozatcseréjét, a lélegző vakolat felhordását, külső belső festést, nyílászáró cserét, mosdófelújítást végeznek), tavaly novemberben újabb 4,7 millió forintot nyert a község önkormányzata. Ez utóbbiból korszerűsítik az óvodai épület villamoshálózatát, kap az épület ledes világítást és napelemrendszert a tetőre ezek, illetve az elektromos eszközök táplálására.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest