Egy határsértő Csanádpalotánál próbálkozott, a többiek Szegeden, illetve a szegedi járás területén.

A járőrök  május 2-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két esetben, 10 határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok egyike pakisztáni, a többiek török állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali  5 óra 30 perc között három esetben, 17 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül egy-egy fő tunéziai és algériai, ketten egyiptomi, hárman szír, a többiek marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés során ma hajnali 2 óra 45 perckor egy határsértővel szemben intézkedtek a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A migránssal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv jár el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest