A férfi három termelővel kötött előszerződést, 8 millió forint értékű zöldséget vitt el, de nem is akart fizetni értük. Vádat emeltek ellene.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akik zöldségfelvásárlás ürügyén okozott kárt három termelőnek 2019. év végén.

A vádirat szerint a vádlott előbb telefonon vette fel a kapcsolatot a zöldségtermeléssel foglalkozó gazdákkal, majd a megbeszélést követően a vádlott megjelent a sértettek telephelyein, ahol a zöldségből egy láda mintát vételezett. Ezt követően szerződést kötött a sértettekkel a vádlott arra, hogy a gazdák által megtermelt, de még a földben lévő zöldséget megvásárolja. A szerződések megírásakor a sértettek bizalmának erősítése érdekében a vádlott a végső vételár mintegy harmadának megfelelő előleget adott át. Ezt követően a vádlott a 2019. év végén felszedett zöldségeket fizetési határidő vállalása mellett átvette, de már ekkor sem állt szándékában a végső vételár megfizetése.

A vádlott cselekményével a három sértettnek mindösszesen 8 millió forint kárt okozott. Az ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest