A 20 és a 21 éves férfiak autóból csúzlival lövöldöztek a buszmegállók és egy rendezvényhajó üvegtábláira – puszta szórakozásból. Most emeltek vádat ellenük. Fotó: police.hu.

A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli társtettesként felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, 3 rendbeli nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és 1 rendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 21 éves büntetett és egy 20 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, akik puszta szórakozásból több mint 4 millió forintos kárt okoztak csúzlikkal és üveggolyókkal.

Az egymással baráti viszonyban lévő két fiatal férfi idén február 16-17-én az esti órákban Békéscsabán – egy barátjuk társaságában, aki az elkövetésben nem vett részt és ahhoz segítséget sem nyújtott – autóval közlekedve a magukkal vitt, az élet kioltására, illetve testi sértés okozására alkalmas csúzlikkal és üveggolyókkal 12 buszmegállót rongáltak meg városszerte oly módon, hogy az üvegezésüket betörték, ezzel 3 millió forintot meghaladó kárt okoztak a város önkormányzatának.

Megrongáltak ezen felül egy gazdasági társaság tulajdonában lévő utasvárót és üvegfalat, közel 560 000 forint kárt okozva, egy, a magyar állam tulajdonát képező ingatlant, ahol 56 000 forintos kár hagytak maguk után, illetőleg egy másik gazdasági társaság tulajdonát képező rendezvényhajót is, amelyben közel 600 000 forintos kárt tettek. A terheltek erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsenek.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményeiket beismerő terhelteket tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletüket, külön magatartási szabályként írja elő a számukra, hogy civil szervezetnél vagy egyháznál közhasznú munkát végezzenek, illetőleg kötelezze őket a sértettek részére okozott kár megtérítésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest