Nemcsak az első, a harmadik és a nyolcadik helyet is a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai tudhatták magukénak az idei évben negyedik alkalommal megrendezett versenyen.

Pipisné István Ildikótól megtudtuk, a Zsebpénzügyes pénzügyi vetélkedő döntőjén nyolc csapat mérte össze tudását, közülük ráadásul három a Návay színeiben. A makói csapatok végül az első, a harmadik és a nyolcadik helyet tudhatták magukénak azon a versenyen, amelyre 913 csapat regisztrált, 181 iskolából. Mint megtudtuk, az első forduló ősszel kezdődött, a döntőt pedig eredetileg decemberre várták, de a pandémia miatt próbálták csúsztatni, így végül április végén került rá sor.

A csapatok felkészítő tanára elmondta: a döntős csapatok tagjai mind pénzügyi ágazaton tanulnak, a győztes csapat pedig 13. osztályosokból, azaz végzősökből, akik nagyon sok szakmai ismerettel rendelkeznek, így helyzeti előnyben is voltak, a harmadik helyezett csapatot pedig két 12.-es, és egy 10.-es diák alkotta.

A versenyen két online fordulót tartottak, a harmadik során pedig feladatsort kellett megoldani és beküldeni, ez alapján állt össze, kik kerülnek a nyolc közé. A döntő rendhagyó módon zajlott, hiszen – mint elárulta – eddig mindig Budapesten tartották egy kétnapos rendezvény keretein belül, ahol workshopot is tartanak. Az idei évben „hologramos vetítéssel” közvetítették Makóról és minden iskolából a budapesti zsűrinek a prezentációkat, az első helyezett csapat egy-egy laptoppal, a harmadik helyezett csapat tagjai pedig egy-egy okostelefonnal gazdagodtak a szakmai ismereteken túl.

– Úgy gondolom, hogy a versenyen sokkal másképp közelítik meg a tananyagot, ez a téma most nekünk, pénzügyesekhez áll leginkább közel, de nemcsak tananyagként kezelném, hanem az életben fontos, szükséges ismereteket játékos módon tudják elsajátítani – mutatott rá Pipisné István Ildikó.

Szabó Regina, az első helyezett csapat tagja a Makó Híradónak elárulta, egymás kezét fogva várták az eredményt, az eredményhirdetést pedig könnyek is kísérték örömükben. Az iskola végzős diákja egyébként a mérlegképes könyvelő szakmát szeretné elvégezni, tervei között szerepel továbbá a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezés is.

Mint elmondta, a verseny elején online fordulók voltak, amely kvíz-szerű volt, a döntőben pedig egy párnak kellett kidolgozniuk azt, hogyan indítsanak vállalkozást, és többek között arra is keresték a választ, hogyan tudnának még nyereségesebbek lenni a pénzükből.

Asztalos Amanda, a harmadik helyezett csapat tagja elárulta, nagynénije példaképe számára, ezért is választotta a pénzügyi szakot, akárcsak ő, ezért esett a választása a Návayra. Mint megtudtuk tőle, csapattársai korábban kezdték el a versenyre készülést, ő utólag került be a csapatba, így kissé hirtelen érte, de nagyon örült a lehetőségnek.

–Nagyon örülök, hogy a tanárnő rám gondolt, mivel tizedikesként ez elég nagy megtiszteltetés – mondta el Asztalos Amanda, akinek véleménye szerint az volt a legnehezebb feladat, hogy ki merjenek állni, és hogy rendesen elő tudják adni azt, amin dolgoztak.

 

  • Az első helyen végző Crazy Blondies tagjai: Tóth Vivien, Molnár Ágnes és Szabó Regina
  • A harmadik helyen végző Korona csapat tagjai: Asztalos Amanda 10.A, Bernát Brigitta és Lakatos Virág 12.A
  • A nyolcadik helyen végző Végzős Palánták csapat tagjai: Ádók Eliza, Dékány Szimonetta és Szilvási Boglárka 12.A

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest