A Makó FC edzője szerint erős közösségé formálódott a csapat, az NBIII. viszont már egy teljesen másik szint. Siha Zsolt portálunknak adott interjújában kitért a jövőre is, mint mondta, az lenne az ideális, ha nem liftezne a klub a két bajnokság között, hanem stabil helyet tudna magának kiharcolni az NBIII.-ban.

 

– Bár még van néhány forduló hátra a bajnokságból, de a Makó FC bajnok, ezért arra kérném, hogy tekintsünk kicsit vissza szezonra. Hogyan értékeli az eredményeket?

– A 21 mérkőzésünkből 20-at megnyertünk, 1 döntetlen, az a legkevesebb, hogy elégedett vagyok. A mérkőzések megnyerésének a módja még talán a várakozásainkat felül is múlta, bíztam benne, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot, de azt azért nem gondoltam, hogy ennyire uralni tudjuk. A rúgott, kapott gólok száma is pozitívum, sárga lapunk is kevés van, és nem utolsósorban sikerült jó néhány fiatal tehetséget beépíteni a csapatba, akiknek ez az első évük.

– A mérkőzések nagy részét zárt kapuk mögött kellett lejátszani, ez ennyire volt hatással a csapatra?

– Ez mindenkinek nehéz, nekünk is az volt. Azt mondani, hogy hozzászoktunk, csak félig igaz, meg lehet valamilyen szinten szokni, de nyilván hiányoznak a szurkolók. Velük együtt könnyebb lett volna.

 

 

– Mennyire szokott össze a csapat idén, megvan az összhang, mentalitás, amit várt?

– Szerintem igen. Nem csak ezt a szezont érdemes nézni, hanem az előzőt is, ami a Covid miatt félbeszakadt, akkor mi húztuk a rövidebbet. 14 mérkőzés lett csak lejátszva, ez olyan, mintha egy mérkőzést lefújnának az 50. percben, amikor vesztésre áll a csapat és a végeredmény már nem biztos, hogy az lenne. Amikor átvettem ezt a csapatot, akkor egy mentálisan eléggé lent lévő brigád volt, ami egy kiesés után nem csoda, mindenhol ez lenne. De úgy gondolom sikerült egy nagyon erős közösséget összehoznunk, ami jó alap lehet hosszútávon.

– Az UTC elleni mérkőzés előtt már ott volt a fejekben, hogy ha ezt a mérkőzést is nyerjük, akkor megvan a bajnoki győzelem?

– Szerintem nem igazán, amikor volt 9 pont előnyünk, azért már tudtuk, hogy végig tudjuk csinálni. Az, hogy ez mikor történik meg, kevésbé fontos. Nem vagyok jós, de a télen én már elmondtam, hogy az UTC elleni meccs utánra meglehet a bajnoki cím, sőt, kicsit abban is bíztam, hogy az előzőn is sikerülhet. Reálisan nézve erre számítani lehetett. Nem éreztem stresszt, az majd most kezdődik. Le kell még játszani 5 fordulót, megyei kupa selejtezőket úgy, hogy nem tudjuk, kell-e osztályozót játszani vagy nem, és ha kell, akkor kivel. A bajnokság megnyerése volt az alapja, hogy elérjük a célunkat, ami az osztályváltás.

 

 

– Mekkora különbséget, kihívást jelent majd egy bajnoksággal feljebb kerülni?

– Az NBIII. csak papíron amatőr bajnokság, inkább profi, mint amatőr. Ott az NBI.-es csapatoknak második számú csapatai, fiatal tehetségei, akadémiák is vannak. A 18 csapatból 5+1 kiesik, vagyis minden harmadik csapat, az rettentően nehéz történet. Az idei és a jövő évi szezon között csak annyi a hasonlóság, hogy mindkettő bajnokság. Pestiesen szólva egy teljesen más kávéház. Egy frissen feljutott csapatnak soha nem lehet más célja, mint hogy megőrizze a tagságát az új bajnokságban. Egy ilyen futball tradíciókkal, múlttal rendelkező város csapatának az lenne ideális, hogy ne liftezzen a csapat a Megye I. és az NBIII. között, és egyszer-egyszer legyen kiugró teljesítmény, amikor beszélhetünk a dobogóról.

– A csapat teljesítménye idén tényleg imponáló volt, számít arra, hogy esetleg akár több játékosért is jelentkeznek kérők?

– Az azt jelenti, hogy jól dolgoztunk. Biztosan lesz ilyen, de reméljük, hogy itt maradnak. Egyben szeretnénk tartani a csapatot, és közben igazolnunk is kell, nem is keveset.

– Szakmailag mi lesz még a kihívás a szezon hátralévő részében?

– Élesnek kell maradni a végéig. Megpróbáljuk megnyerni az összes mérkőzést, és nem összeszedni sérüléseket. Voltam már ilyen szituációban, nem egyszerű motivációt találni.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest