Tizenhat helybéli önkéntes ragadott ásót, lapátot és locsolókannát, hogy három helyszínen elültessenek összesen harminc facsemetét. Tizenöt nyírt és tizenöt juhart.

Kora reggel kezdődött az földeáki faültetés, melyet az tett lehetővé, hogy az Országos Fásítási Programban eredménnyel pályázott a helyi önkormányzat, s nyert el harminc facsemetét.

Mint azt Simonné Sinkó Erika polgármestertől megtudtuk, a tizenöt nyírt és a szintén tizenöt juhart három helyszínre telepítették.

– Tíz facsemetét ültettünk a Trianon emlékműnek is helyt adó központi térre, tízet a sportparkhoz, azaz a Földeákra vezető út Návay Aranka Szociális Otthonnak való átellenes részére, illetve tízet a községházához, azaz a polgármesteri hivatal épületéhez – sorolta a helyszíneket Óföldeák polgármestere.

Simonné Sinkó Erika elmondta azt is, hogy ha lesz még ilyen fásítási lehetősége az önkormányzatnak, akkor újabb helyszínekre is szeretnének fákat telepíteni.

– Az erődtemplom melletti Dózsa György utcába végig szeretnénk még fákat ültetni – jelölte meg a helyszínt.

A polgármester is ásót ragadott…

A harminc fát a három helyszínre az önkéntesek egyébként rövid idő alatt telepítették. A gödrök kiásása után a helyükre, azaz azokba került facsemeték töveit gondosan betakarták földdel, majd alaposan meg is locsolták, hogy azok megfogjanak, gyökeret eresszenek a talajba,, hogy hamarosen a község közterületei díszeivé váljanak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest