Radó Tibor polgármester a művelődési ház elől tövestől kitépkedett virágok miatt fakadt ki. És a tettest a birkánál is alábbvalónak tartja.

– Egy kicsit szurkolok neki, hogy a következő ilyen alkalommal a közelben legyek és lássam az elkövetőt, ahogyan kitépi a mások által ültetett virágot a faluban. Most a Művelődési Ház előtti részen a pedagógusok és az iskola többi alkalmazottai által beszerzett és elültetett virágot tépte ki valaki tövestől. Még az sem, hogy letépte volna egy fiatal, hogy a kedvesének adja a virágot, hanem láthatóan rombolási szándékkal tette tönkre a szépet, amiért más megdolgozott. Sajnálom, hogy ilyen világa élünk, ahol sem becsület sem tisztesség nem szabályozza a fiatalt abban, hogy tisztelje más munkáját, védje a környezetünket és odafigyeljen az együttélés egyetemes szabályaira. Csak sajnálni tudom az elkövetőt, hogy egy megmérgezett és céltalan lélekkel kell a társadalmunkban helytállnia, mert azt ígérhetem, ami rajtam múlik, azt megteszem, hogy megbánja a tettét. Még a birka is odafigyel, hogy csak azt a növényt legelje le, amit ételként hasznosít, de másban nem tesz kárt viccből – írta ki a faluvezető a Facebook oldalára.

– Sajnos a falu pályázatból nem, csak önerőből tudta eddig fejleszteni a térfigyelő kamerarendszert, így a önerőből tudtak telepíteni a községháza és a piac környékén. A művelődési háznál nincs ilyen – mondta érdeklődésünkre a polgármester. Radó Tibor hozzátette: nap mit nap nincs ilyen, de minden évben van hasonló eset. Most csak kitépte és eldobálta a virágokat, azaz randalírozott valaki. De volt már példa a faluban buszmegálló rongálására is.

Volt aki ehhez fűzött kommentjében azt írta, hogy azért nem ültet ki a háza elé virágot, mert sajnos ilyenek az emberek, még a temetőből is elviszik a virágot.

Bár Pitvaros a makói járás – a külső szemlélő számára -az egyik legrendezettebb kistelepülése, a helyben élők azért nekünk is soroltak korábban hasonló problémákat, igaz leginkább az egyes közterületeken szétszórt szemétre. De ezt sem tartják állandó problémának. Sokan panaszkodtak azonban arra, hogy a szeretteik sírjára kivitt virágok (általában a kiültetettek) következő látogatásukkor már nincsenek meg.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest