Szép összeggel támogatták a helybéliek a Földeáki Népművészeti és Hagyományőrző Egyesület munkáját. Az ezer forintos támogatói jegyeket szerdáig lehetett váltani. A zöld 37-es tombola tulajdonosa nyerte a vágósertést.

A harmadik éve a község kulturális életének felpezsdítésén, a hagyományőrzés és a népművészet értékeinek átadásán, megőrzésén dolgozó egyesület mozgástere tavaly a pandémia következtében alaposan beszűkült, hiszen számos rendezvényük elmaradt. Ezért kért olyan támogatást és segítséget a helybéliektől Gilinger Tibor, a Földeáki Népművészeti és Hagyományőrző Egyesület elnöke, amivel hozzájárulnak az egyesület működéséhez, az elkövetkező programjaik megvalósításához.

Az egyesület céljait segítendő támogatói jegyeket a helyi művelődési ház és könyvtárban lehetett jegyezni, egészen szerdán az intézmény zárásáig.

Valamennyi támogatói jegy mellé egy-egy tombolaszelvény is járt mindenkinek, mellyel egy – a helyi önkormányzat által felajánlott – hízott vágósertést lehetett megnyerni. A sorsolást ma rendezték, az önkormányzat által felajánlott vágósertést a zöld 37-es tombolaszelvény boldog tulajdonosa nyerte meg.

Az idén egyébként megteremtették a községben annak a hagyományát, hogy a földeáki alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, a közösség érdekében végzett tevékenységük további folytatása érdekében támogatói jegyeket bocsássak ki. Megtette ezt, nem is kis sikerrel a Földeáki Óvodásokért Közalapítvány, összesen 186 ezer forintot gyűjtve össze, a Földeáki Iskolásokért Alapítvány, mely munkáját 184 ezer forinttal támogatták a helybéliek, a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melyet 97-en összesen 396 ezer forinttal támogattak, a Földeák Községért Közalapítvány, mely elnöke, Csányi Etelka 86 ezer forintot vehetett át, a Földeáki Polgárőr Egyesületnek pedig 173 ezer forintot adtak össze a helybéliek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest