A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfivel szemben, aki tavaly februárban próbált meg Romániába csempészni egy Milánóból lopott nagy értékű autót. A képen a Csanádpalotánál feltartóztatott Nossan X-trail. Fotó: police.hu.

A vádirat szerint a férfi  idén február 15-én, röviddel éjfélt megelőzően jelentkezett kilépésre Magyarország területéről Romániába a csanádpalotai határátkelőhelyen egy svájci honosságú személygépkocsi vezetőjeként. A kiléptetéskor elvégzett ellenőrzés során gyanússá vált gépkocsiról a nyomozás megállapította, hogy rendszáma és forgalmi engedélye hamisítvány, valamint alvázszámát is átütötték, vezérlőegységét manipulálták. A nyomozás azt is kiderítette, hogy a mintegy 10 millió forint értékű autót 2020. január végén Milánóban tulajdonították el.

A férfit egy ismerőse bízta meg Olaszországban azzal két nappal korábban, hogy az elmondása szerint problémás autót juttassa el Bukarestbe és ehhez a másolt okmányok mellé egy másolt indító kulcsot is adott neki.

A járási ügyészség a férfit pénzmosás bűntettével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével, továbbá közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest