Fodor-Hegyi Andrea községben köztiszteletben álló egykori háziorvos, Hegyi György lánya és férje hozott a napokban a pandémiás helyzetben hasznos, maszkokból és fertőtlenítőszerekből álló adományt Maroslelének.

– Fodor-Hegyi Andrea és férje nem ismeretlen Maroslele lakosai előtt, hiszen Andrea édesapja Hegyi György több évtizeden keresztül volt a település háziorvosa. Kedden felajánlással érkeztek hozzánk. A kialakult vírushelyzet miatt a védekezéshez hoztak különböző eszközöket, tisztítószereket. Úgy gondoltuk, hogy intézményeink ellátottsága megfelelő ezért átadtuk háziorvosunk számára, akikre az utóbbi hónapok sokkal nagyobb terhet róttak. Köszönjük szépen településünk lakosai nevében ezt a nemes gesztust – közölte Drimba Tibor.

Maroslele polgármestere érdeklődésünkre elmondta: – Volt háziorvosunk, Hegyi György lánya jár ide vissza a faluba. A család közismert volt és ma is az Maroslelén. Most a férjével együtt jött és hozták ezt az adományt a falunak.

Az adomány a pandémiás helyzetben nélkülözhetetlennek számító, különböző típusú maszkokból és fertőtlenítőszerekből állt.

– Úgy gondoltuk, hogy az orvosi rendelő az, mely most talán a legjobban rászorult az ilyen segítségre, hiszen nyilván ott fordul meg a legtöbb beteg, azaz ott van meg leginkább a lehetősége, hogy akár jelen is legyen a fertőzés. A többi intézményt az önkormányzat eddig is ellátta és el is fogja. Ezért is vittük át dr. Fehér Károly orvosnak, aki nagyon örült az adománynak. Ugyanott, azaz az orvosi rendelőben működik és a fogorvos, valamint a védőnői szolgálat – mondta Drimba Tibor polgármester.

A faluvezető hozzátette – s ezt mi is megírtuk már korábban –, hogy az önkormányzat maga oldotta meg a gyermekintézmények, azaz az óvoda és az iskola fertőtlenítését, sőt még a közterület forgalmasabb helyszínein többször is elvégezte ezt, a növényvédelmi szakemberként dolgozó Csordás Csaba települési képviselő, aki a cégétől ingyen kapta az ehhez szükséges fertőtlenítőszert, s a munkát is térítésmentesen végezte el a gyógyszertár, a buszmegállók, az üzletek előtti területeken, az önkormányzati intézményekbe, játszótereken, illetve a sportparkban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest