A község tavaly a Nemzeti fásítási programban nyerte el a facsemetéket. Huszonhetet ma ültettek ki, a maradék hármat holnap fogják. Tavaly decemberben már kiültettek harminckettőt.

Földeák, az országos településfásítási programnak köszönhetően harminc nyírfát nyert. Ezeket tegnap nagy részben elültették. Kettő az óvoda udvarára, három az iskola udvarára, kettő a művelődési ház udvarára, húsz a Köztársaság térre került, további hármat holnap ültetnek el a Petőfi utcán a piactér elé.

Az önkormányzat annak idején azért adta be a pályázatát, mert úgy gondolták, hogy a fákra mindig szükség van, azok hozzátartoznak az életünkhöz, része annak. – A fákat mindig a jövőnek ültetjük, talán jelképes lehet ez is, hogy hiszünk a jövőnkben és az utánunk következő generációban és abban, hogy élhető települést hagyunk rájuk – fogalmazott portálunknak a tavalyi ültetéskor Hajnal Gábor polgármester.

Tavaly decemberben – kihasználva a jó időt – négy középület: a Szent László téri iskola, a községháza, valamint a Návay Lajos Általános iskola Zárda utcai épülete, illetve az óvoda elé ültettek ki összesen harminckét facsemetét, a községi fásítási program keretében. A Szent László téri iskola valamint a községháza elé összesen huszonkét cseplesz meggyet (azaz gömb meggyfát), a Zárda utcai iskola, valamint az óvoda épülete elé pedig összesen tíz oszlopos gyertyánfát, azaz facsemetét ültettek ki.

Az akkor kitelepített díszfák értéke összesen 392 ezer forint, ezért Hajnal Gábor polgármester mindenkit arra kért, hogy vigyázzon rájuk.

A községi fásítási programot a földeáki önkormányzat (az anyagi helyzete figyelembevételével) folytatni szeretné. 2021-ben – a terveik szerint – további parkosítási munkálatokat végeznek majd a bölcsődénél, az egészségháznál, az Öregek Napközi Otthona udvarán és elkezdik a Szent László téri parkunk teljes körű megújítását, rendbetételét, mely munkát három évre elosztva szeretnék elvégezni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest